A-
A+

Suzanne Axell: Här är presenten du ska ge dig själv i maj

Sköna maj. Smaka lite på orden, sköna maj. Tiden går fort nu, i värmen slår allting ut på en gång, känns det som. Körsbärsblommorna är rosa kjolar, som väntar på dans.

Suzanne Axell: Varför frossa i elakheter?

Våren sveper in efter en kall och dyster vinter, overkligt hårt blev det. Men det mesta vaknar till liv igen. Hoppet är på väg tillbaka.

Suzanne Axell: Sträck ut en hand i jul

”Minns du en jul..?” sjöng Gunnar Wiklund, så fint som bara denne Luleå-kille kunde. Hans röst innehöll så mycket mänsklig värme, en värme vi alla behöver en dos av, speciellt i juletid.

Suzanne Axell: Stötta dem som slåss för hälsan

Det underliga är att jag minns exakt hur ljuset såg ut över Stockholm och hur snön föll, utanför mina morföräldrars fönster på Liljeholmen. Allt finns kvar, för evigt inristat i mitt minne, trots att så många år har gått nu. Det var kvällen jag fick veta att min barndomskamrat Åsa, var död.

Suzanne Axell: När ska vi börja ta hand om våra äldre i Sverige?

Nu skärs valfläsket i tjocka skivor och läggs i stekpannan som är vårt land. Flottet rinner ned över oss medborgare i strida strömmar och budskapet är:”Vi har det väl ändå riktigt bra, här i Sverige! Har vi?"

Suzanne Axell: “Låt våra äldre ha rätt till friska tänder”

Suzanne Axell rasar över den katastrofala munhälsan som våra äldre lider av och uppmanar att skriva under den viktiga 65+reformen.

Suzanne Axell: “Detta var Dagnys bästa år”

Det finns människor man möter som blir legender i sin livstid, en förebild för många hur man ska leva sitt liv. Inte illa gjort av en glad skånska som slog igenom som 98-åring och blev Dagny med hela svenska folket.

Suzanne Axell: “Hur känns det om vi låter det passera?”

Att ta avgörande beslut fast det skaver bör alla men få vågar. Suzanne Axells krönika innehåller viktiga uppmaningar om att världen behöver fler hjältar, nu och då.

Suzanne Axell: “De räddar våra liv utan att vi vet om det”

Vi behöver närheten och värmen till varandra mer än någonsin för det har varit en bristvara under dessa två tuffa år. Suzanne Axell skriver om kärleken som kan komma från oväntat håll och som gör oss friskare! Mars. Töväder och dagsmeja. Underbara ord. Kanske börjar världen att gå åt rätt håll, hälsomässigt. Vi får alla […]
Foto Johanna Norin

Suzanne Axell: “Alice bor inte här längre”

Ibland möter man människor som man aldrig glömmer. Nu skriver Suzanne Axell om ett möte på ett servicehus söder om Stockholm som blev livsavgörande.
Foto Johanna Norin

Suzanne Axell: Därför hade min mamma förtjänat en bättre behandling

Är det alltid så enkelt som det sägs,att ta sig till vårdcentralen? Hur tufft kan det vara för den som blivit äldre och behöver omsorg? Och hur gör den som är ensam i världen? Suzanne Axell berättar om märkliga saker när hennes mamma skulle till vårdcentralen.

Be om att bli uppringd

Mejla oss