A-
A+

Så avslöjar du din partners otrohet

Misstänker du att din partner hellre kysser någon annan än dig? Det finns tecken som avslöjar otrohet. Foto: Unsplash

Kanske har du på känn att allt inte står helt rätt till i relationen? Det finns vissa tecken att hålla utkik efter som kan avslöja eventuell otrohet.

Annelie Sandström

Smusslar din partner med telefonen på kvällarna, har ofta sena kvällar på jobbet och skaffar nytt gymkort?

– När partnern plötsligt ändrar beteende och blir mer mån om sitt utseende är det klassiska tecknet på otrohet, säger Eva Rusz, psykolog och relationsexpert till Aftonbladet.

Den som är skicklig kan hålla uppe fasaden och dölja sitt vänsterprassel. Men förr eller senare brukar det uppdagas.

Varningsklockor

Eva Rusz konstaterar att en del kan vara experter på att ljuga och dölja sina snedsteg och det kan vara svårt att få en otrohet bekräftad. Men om man är medveten om tecknen kan man genomskåda spelet.

Två saker som man kan hålla extra koll på är hanteringen av telefonen och jobbet.

– Man kan vara uppmärksam på om det har skett en förändring i beteendet kring telefonen och jobbet. Låg telefonen på bordet förr, men är den nu alltid i din partners ficka?, säger Eva Rusz.

Likaså om vederbörande aldrig jobbade över förut men har börjat att göra det mycket på senare tid.

Någon som kanske inte brytt sig så mycket förut men som plötsligt blir väldigt mån om utseendet är också en varningsklocka. Ett nytt gymkort, ny hårfärg eller nya kläder kan handla om en hemlig älskare eller älskarinna.

– Det är inte ovanligt att otrogna plötsligt börjar piffa upp sig på ett nytt sätt som inte gjorts tidigare. Det är sådant man gör när man är förälskad och vill impa på någon.

Gå vidare

Eva Rusz tycker att om man misstänker otrohet och inte får titta på partnerns telefon ska man begära att få korten på bordet. Hon tycker inte att man ska ge sig om partnern vägrar – för då är det uppenbarligen något som finns att dölja.

Om en otrohet uppdagas kan en del ändå välja att stanna kvar i relationen och försöka reparera.

Eva Rusz framhåller att det i så fall är väldigt viktigt att den som varit otrogen verkligen gör avbön och är ångerfylld och i fortsättningen visar en helt ny öppenhet. Den som blivit utsatt måste också förlåta till 100 procent och inte 99, menar hon.

– Prata ut om det som hänt men dra sedan ett streck över det förflutna och gå inte tillbaka till brottsplatsen, tipsar Eva Rusz.

Annons

Annons

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss