News55

Så gör Sveriges äldsta DJ succé på klubbar för 50-plussare

Artikelbild
DJ Gloria gör succé med sitt disco-koncept som bara riktar sig till de som är 50-plus. Foto: TT
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 23 okt. 2023Publicerad: 23 okt. 2023

Hon är känd som Sveriges äldsta DJ och det krävs legitimation för att bevisa att du är över 50 år för att komma in på discot. Det gäller även att komma i god tid för det brukar vara slutsålt på klubbarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

79-åriga Madelein Månsson, eller DJ Gloria, som hon kallar sig när hon spelar musik, drar fullt hus och turnerar landet runt.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

– Jag vill tala om att man kan bli gammal på olika sätt, säger hon i ett inslag i SVT Nyheter som skildrar en av de populära kvällarna med bra tryck på musik och på dansgolvet. En livsbejakande glädje syns tydligt.

– Många av dem har inte dansat på 30 år.

Slut vid midnatt

Discot drar igång vid 18-tiden och lagom till midnatt kan gästerna vara hemma i säng igen. För att komma och dansa krävs det att man har den mogna åldern inne och har passerat 50-strecket. Till och med 49-åringar hänvisas till andra ställen när de försöker att komma in.

– Unga människor finns det massor av, som är DJ:s och går ut. Men vi är faktiskt ganska många i min ålder som också tycker om att dansa, konstaterar Madelein Månsson.

Tog privatlektioner

ANNONS

Hon hade inte kunnat föreställa sig att livet skulle se ut så som det gör nu när hon närmar sig 80.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

– När min man dog 2009 var jag djupt deprimerad. Jag hade skött om honom i nio år och hade ingen aning om vem jag var eller vad jag tyckte om. Så jag började på ett gym, berättar hon.

Där utbildade hon sig så småningom till träningsinstruktör och upptäckte att många gillade musiken hon spelade, uppger SVT. På den vägen kom hon i kontakt med en DJ som gav henne privatlektioner. Hon har varit DJ på klubbar sedan 13 år med åldersgränsen 50-plus och åker landet runt med konceptet som gör succé.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS